PraktiKaja

Receptek, praktikák gyüjtőhelye

Egyszerű, Gyors Szezámos Csirke

2017. február 17. 21:24 - Csilla Szelei

Ma egy nagyon finom és egyben nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető receptet szeretnék bemutatni. Bizonyára sokan ismerik és sokan kedvelik a kínai konyhát. Ízeiben ez a recept is felidézi ezt az ízvilágot. Ha gyorséttermekből rendeljük ezt az ételt, az nagyon finom és illatos tud lenni, de sajnos ebben az esetben, ami édes, finom, ragacsos a szájban, az a csípőn és a combokon sajnos már nem annyira "édes". Így megpróbálja az ember- ha maga készíti- minél egészségesebben, minél kevesebb zsiradékkal elkészíteni.

Minden meg van ebben az ételben amit egy lusta hétvégén, vagy egy rohanós nap után kívánhat az ember. Kissé ropogós, ragadós, édes, fűszeres. De mindenek előtt nagyon finom!

Ez az eredeti recept egy egyszerűsített változata, melyben a "bundát" elhagyjuk, így akár 30 perc alatt is elkészülhetsz vele. Sőt, ha eddig nem győzött meg, mindenbizonnyal plusz pont, hogy a legtöbb hozzávaló valószínűleg már megtalálható a konyhádban!

 

Hozzávalók: (2 személyre)

  • Fél bögre barna rizs
  • Negyed bögre méz
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál Tamari vagy szója szósz
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 tojás fehérje
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 kisebb csirkemell (gyakorlatilag ez egy egész)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 2 szál újhagyma (aprítva)
  • 2 bögre brokkoli (ez opcionális, el is hagyhatjuk)

Elkészítés:

  1. Kezdjük a szósszal. Egy kisebb tálban keverjük össze a 2 evőkanál tamari vagy szója szószt, a két evőkanál szezámmaggal és a negyed bögre mézzel. Végül adjuk hozzá az egy gerezd aprított fokhagymát.
  2. Következzen a csirkemell. Tisztítsuk meg majd vágjuk kisebb kockákra, ízesítsük sóval és borssal.
  3. Tegyük a megfűszerezett húst egy tálba, majd adjuk hozzá az 1 tojás fehérjét, majd a 2 evőkanál kukoricakeményítőt és keverjük össze.
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel az 1 evőkanál olajat (ha szükséges önthetünk még hozzá, de a cél, hogy minél kevesebb zsiradékot használjunk) majd pirítsuk aranybarnára a csirkefalatokat. Ha átsült és szépen meg is pirult, vegyünk le a tűzhelyről a serpenyőt és adjuk hozzá az újhagymát és az előzőleg elkészített szószt. Keverjük össze az egészet.
  5. Végül adjuk hozzá a párolt brokkolit is. A megfőzött rizzsel tálaljuk.

 

Remélem tetszett a recept! Jó étvágyat hozzá amennyiben elkészíted!

lightersesamechicken_02_mini.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5612269684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása