PraktiKaja

Receptek, praktikák gyüjtőhelye

Oreo tekercs

2017. február 27. 17:16 - Csilla Szelei

Mivel sok ideig nem voltam internetközelben úgy gondoltam, a mai napra két recepttel készülök. Nos a második az Oreos tekercs lett, mely csak kinézetében hasonlít nagyanyáink lekváros piskótatekercsére, de legalább olyan finom. A " tésztája" ugyan nem olyan puha és omlós, mivel keksz az alapja, de az íze azt hiszem kárpótol érte.

Hozzávalók:

  • A tésztához:
    • 3 db nagyobb tojás
    • háromnegyed bögre kristálycukor
    • 2 evőkanál főzött kávé (vagy sima víz)
    • 1 evőkanál vanília kivonat
    • egy negyed bögre édesítetlen kakaópor
    • 1 teáskanál só
    • 1 csomag sütőpor
    • háromnegyed bögre teljeskiörlésű búzaliszt
    • porcukor, segítségnek feltekeréskor
  • A töltelékhez:
    • háromnegyed bögre habtejszín
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 12 Oreo keksz, összetörve

 

Elkészítés:

  1. Előre melegített sütőben süssük meg a piskótát. A tepsibe előzetesen tegyünk sütőpapírt, ha szükségesnek érezzük kenjük át olajjal is.
    1. A tojásokat robotképpel keverjük el a cukorral és a többi nedves hozzávalóval.
    2. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá fokozatosan a nedves hozzávalókhoz, folyamatos keverés mellett.
    3. Tegyük az előmelegített sütőbe. 180 fokon, körülbelül 10-15 perc alatt megsül, de mindenképpen ellenőrizzük tű próbával.
    4. Amíg sül, tegyünk a pultra, vagy az asztalra egy konyharuhát, szórjuk be vékonyan porcukorral. Borítsuk rá óvatosan a piskótát, majd távolítsuk el óvatosan a sütőpapírt. A rövidebb végénél indulva, szintén óvatosan, a konyharuha segítségével tekerjük fel a piskótát.
    5. Hagyjuk így, feltekerve kihülni, legalább egy órát, de becsomagolva akár egész éjszakára is így hagyhatjuk.
  2. Készítsük el a krémet.
    1. A tejszínt robotgéppel kezdjük kemény habbá verni, kisebb adagokban adjuk hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot. Ha a hab már kemény, 1-2 evőkanalas adagokban keverük hozzá az összetört oreo kekszeket.
  3. Állítsuk össze a tekercset.
    1. Ha a piskóta kihűlt, óvatosan tekerjük ki. vékony rétegben oszlassuk el rajta a krémet. Majd tekerjük fel újra, végül csomagoljuk be folpackba, és tegyük a hűtőbe pár órára. Ha maradt ki krém, díszíthetjük vele a tetejét is.
  4. Szeleteljük fel, és fogyasszuk. Legegyszerűbb hidegen szeletelni, ha a krém felmelegszik, megnehezítheti ezt a folyamatot.

 

Jó étvágyat hozzá!

oreo-cake-roll-640x2073_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6512298605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása